söndag 6 oktober 2013

Theo 1 år 8 månader

Idag blir Theo 1 år och 8 månader. Han blir mer och mer en egen liten person som starkt visar vad han vill och vad han tycker om - och vad han är missnöjd med!


Inskolningen på förskolan gick ju ganska tungt för Theo, men nu, snart två månader senare, så verkar han trivas jättebra på dagis. Det är sällan problem på morgnarna vid lämning, och om det är det så handlar det om att han blir lite ledsen just när man går, men det går alltid över på en gång. När man hämtar honom på eftermiddagarna så märks det att han har roligt och han vill sällan gå hem direkt utan vill gärna stanna och leka en stund till.

Theo tycker mycket om att vara ute och leka och utforska världen, och är vi inne är dammsugaren fortfarande ett säkert kort. Han gillar bilar och fordon av alla de slag, och bygga torn är också roligt. Ibland kan han sitta still och bläddra i en bok och han har även upptäckt TV/dator/film. Speciellt Babblarna är roligt, även om han bara har tålamod att sitta still i max 10 minuter.

Språkligt så händer det inte så jättemycket. Det har fortfarande inte kommit några nya ord. Däremot märker vi att han försöker på ett helt annat sätt, och utforskar ljud.

Han har ett humör utan dess like (så Magnus får det nog jobbigt med tre het-tempererade familjemedlemmar!) men är samtidigt oerhört mysig och sitter gärna i knät och kramas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar